Van inzicht naar uitzicht

Een life coach op je levenspad,
dat is goud waard.

Financiële Coaching

De grote waarde van een helder totaalbeeld

Financiële wensen en verplichtingen variëren gedurende een mensenleven. Kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, pensionering, onverhoopt overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

U dient er goed op voorbereid te zijn. Integrale financiële planning geeft inzicht in uw huidige situatie. Zo wordt duidelijk wat u kunt doen om uw wensen, doelen en ambities te realiseren.

Persoonlijke omstandigheden

Persoonlijke omstandigheden spelen mee: bent u gehuwd, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid en welke rol speelt de fiscaliteit? Wij hebben ruime fiscale kennis.

We maken altijd een analyse van uw bestaande financiële producten. Zijn deze nog passend en rendabel of is er een beter alternatief op prijs-premie-kwaliteitverhouding?

Financieel inzicht

Dit betekent dat we inkomsten en uitgaven met elkaar in verband brengen en voor u op een tijdlijn plaatsen. U weet dan exact wat u te besteden heeft op dit moment, voor straks, voor later en bij onvoorziene gebeurtenissen. Bijvoorbeeld bij verlies van uw partner, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

U krijgt hiermee inzicht in uw resterend budget, uw besteedbaar inkomen in alle life-events.

Ken uw resterend budget

Inzicht in uw resterend budget is de basis voor iedere financiële planning. Iedere levensfase kan immers andere inkomensten en uitgaven met zich meebrengen. Het resterend budget is het saldo van inkomsten en de bij ons bekende uitgaven, bijvoorbeeld inkomstenbelasting en hypotheeklasten (of huur).

Vanuit uw resterend budget betaalt u uw vaste- en variabele lasten, zoals gas, water, licht, gemeente, auto, verzekeringen, telefonie, internet, boodschappen, kleding, vakanties, uitgaan, enzovoort.

Ontsparen

Inzicht in uw vrije spaargelden is van belang en kan een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van uw financiële weerbaarheid. Bij een overschot in uw resterend budget kunt u sparen. Bij een tekort kunt u ‘ontsparen’. Hier meten wij uw financiële weerbaarheid.

In welke mate bent u in staat om zelf risico’s van inkomensverlies op te vangen? Hoe lang kunt u een dergelijke periode overbruggen? Is eerder stoppen met werken mogelijk?

Scenario’s

Ieder plaatje van uw financiële levensloop is vanzelfsprekend een momentopname. Een Integraal Financieel Plan houdt rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslagen. Dit doen wij door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u exact wat de risico’s zijn, wat u al goed heeft geregeld en wat u nog zou moeten bijsturen.

Kortom: u schept een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden.

Waar koers jij op? Waar wil je heen? En hoe ga je dat doen?

 


 

Afspraak

Afspreken? Graag kom ik met je in contact!
    * Verplicht
=
Contact Informatie

Voor een afspraak met jouw adviseur, op korte termijn, bij jou thuis, op je werk of op mijn kantoor: Gebruik het formulier hiernaast.
Ik neem dan z.s.m. contact met je op voor een afspraak.

Een oriënterend gesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Dat is ook op een avond mogelijk.

Graag tot ziens en tot je dienst.

0320 28 28 67 tijdens kantooruren

Spreek antwoordapparaat in indien afwezig of in gesprek

06 23 73 81 25 tijdens kantooruren

Indien geen gehoor op vast nummer. Spreek voicemail in of stuur SMS

Kantooradres

Horst 33 55
8225 ND Lelystad

Sluit zijbalk