Wel of niet de sprong wagen naar een koopwoning?

Wel of niet de sprong wagen naar een koopwoning?

Waagt u de sprong?

Of toch niet? Wat is verstandig om te doen? Bij deze afweging spelen tal van aspecten. Wij helpen u graag bij uw keuze en laten u alle voors en tegens zien.

Huren of kopen?

In veel huishoudens leeft de vraag of ze de komende periode blijven huren, of toch de sprong wagen naar een koopwoning. En diezelfde vraag leeft ook bij veel thuiswonende jongeren met een baan. Ga ik eerst op mezelf wonen in een huurwoning, of waag ik meteen de stap naar een kleine koopwoning. Juist omdat veel huurprijzen de laatste tijd sterk zijn gestegen, en de rente voor een hypotheek historisch laag staat, liggen de maandelijkse kosten van een huur- of koopwoning nu wel erg dicht bij elkaar. Wat is dan verstandig om te doen? Bij deze afweging spelen tal van aspecten.

Diverse voor- en nadelen van zowel huren als kopen

Een huis huren geeft u meer vrijheid
Stel u wilt in een andere stad gaan wonen omdat u daar werk heeft gevonden. Een huurovereenkomst is dan makkelijk opgezegd. Een koopwoning is daarentegen niet zomaar verkocht.

Het huis naar uw eigen zin maken
U wilt graag een andere keuken in uw huis. In een huurhuis heeft u niet altijd de vrijheid om dit aan te passen. Een koophuis geeft u die ruimte wel. En de waarde van uw huis stijgt daardoor ook nog eens.

Kosten voor onderhoud
Een huiseigenaar heeft meer bijkomende kosten dan iemand die een huis huurt. Denkt u aan:

  • onderhoud van de woning
  • verzekeren van de woning
  • gemeentelijke belastingen
  • eventuele servicekosten en kosten voor de Vereniging van Eigenaren

Rentekosten momenteel laag ten opzichte van huurprijzen
Het voordeel van een koophuis is dat gekozen kan worden voor een langere rentevaste periode. Hierdoor blijven de woonlasten redelijk stabiel. De huurprijzen kunnen daartegen de komende jaren met minimaal 3% gaan stijgen. Deze zijn dus vaak niet constant.

In de afgelopen tijd zijn veel huurprijzen van woningen dermate sterk gestegen, dat de maandelijkse kosten van een hypotheek vergelijkbaar zijn. Dit is een unieke situatie. Wat kan dit voor u betekenen? Vraag gerust onze hulp.

Wij zetten voor u de financiële consequenties van zowel huren als kopen naast elkaar. Zo krijgt u inzage in de keuze die u het beste kunt maken voor uw persoonlijke situatie.

FGH

Het nieuwe adres is bevestigd op 19-9-19

Afspraak

Afspreken? Graag kom ik met je in contact!
    * Verplicht
=
Contact Informatie

Voor een afspraak met jouw adviseur, op korte termijn, bij jou thuis, op je werk of op mijn kantoor: Gebruik het formulier hiernaast.
Ik neem dan z.s.m. contact met je op voor een afspraak.

Een oriënterend gesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Dat is ook op een avond mogelijk.

Graag tot ziens en tot je dienst.

0320 28 28 67 tijdens kantooruren

Spreek antwoordapparaat in indien afwezig of in gesprek

06 23 73 81 25 tijdens kantooruren

Indien geen gehoor op vast nummer. Spreek voicemail in of stuur SMS

Kantooradres

Horst 33 55
8225 ND Lelystad

Sluit zijbalk